top of page
Desert View

WAT IS COACHING EN COUNSELING?

Wat is coaching en counseling?: FAQ

WAT IS COACHING?

Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is om u een positief veranderingsproces te laten doormaken. Als coach help ik u met het bereiken van doelen op gebieden in het leven waar u een duwtje in de rug kunt gebruiken. Zoals: minder stress, ander werk, een fijne relatie of meer zingeving. 


Samen kijken we hoe u met nieuwe strategieën toekomstige situaties beter kunt aanpakken. We onderzoeken bijvoorbeeld uw kwaliteiten en valkuilen. Of nemen uw belemmerende overtuigingen onder de loep om ze anders te kaderen. We gaan samen onderweg, met het doel dat u wilt bereiken als kompas.

WAT IS COUNSELING?

Counseling is een vorm van hulpverlening. Ik onderzoek samen met u waar een probleem is ontstaan en bied vervolgens perspectief op hoe de onderliggende oorzaken en patronen veranderd of opgelost kunnen worden. Ik stel voornamelijk open vragen, om u te helpen met zelfreflectie en zelfonderzoek te laten doen. Ik ga er als counselor immers vanuit dat u zelf antwoorden in u hebt.

Bij counseling vertrekken we van uw persoonlijke levensverhaal: omdat dat patronen bevat die in het hier en nu een rol spelen. Ook de relatie tussen 'gevoel' (lichaam) en ratio ('het hoofd') “ is een thema dat vaak terug komt.

In welke vorm we gaan samenwerken (meestal een mix van oefeningen en gesprekken) is afhankelijk van uw hulpvraag.

TARIEF

Het tarief voor zowel coaching als counseling is 60 euro per gesprek. Er is vooralsnog geen tussenkomst van een ziekteverzekering of zorgkas. 


Het kan natuurlijk wel zijn dat uw werkgever de gesprekken vergoedt, indien uw vraag verband houdt met uw werk of carrière.


Voor zelfstandigen zijn de sessies in te brengen als trainings- of opleidingskosten.

bottom of page